Israel en Saoedi-Arabie achter aanslag parlement Teheran

Iran schrikt van de aanslagen in Teheran bij het parlementsgebouw en het mausoleum van Khomeiny. Er vielen 17 doden en 52 gewonden. Bij arrestaties werden grote hoeveelheden wapens, bomgordels en bommen gevonden.

IS eist de verantwoordelijkheid op van de aanslagen op het parlementsgebouw in Teheran en het mausoleum van Ayatollah Khomeini van 8 juni. Desondanks blijven de Opperste Leider Khamenei en de Revolutionaire Garde volhouden, dat Israel en Saoedi-Arabië en ook de VS achter de aanvallen zitten. De VS wordt in één adem genoemd met Saoedi-Arabië gezien de toezegging van Trump Saoedi-Arabië voor 110 miljard dollar aan wapens te zullen leveren. Bij de aanslagen vielen 17 doden en 52 mensen raakten gewond. Zes van de daders werden gedood, waarvan 2 zichzelf hebben opgeblazen. Een aantal dagen voor deze aanslagen, had de Opperste Leider, ayatollah Khamenei nog gezegd, dat Europa de aanslagen door IS in Europa aan zichzelf te danken heeft, vanwege hun interventie in het Midden-Oosten. Hij zei echter niets over de Iraanse inmenging in het conflict, waarbij Teheran het Assad-regime steunt en strijdt tegen IS in Irak en Syrië.

De Iraanse regering is bij monde van de minister van Binnenlandse Zaken voorzichtiger in zijn bewoordingen en zegt, dat het  te vroeg is om de verantwoordelijkheid bij Saoedi-Arabië te leggen.

Er zijn tientallen arrestaties verricht. De Iraanse inlichtingendienst liet weten dat bij de verdachten thuis grote hoeveelheden wapens, bommen en explosieven gordels zijn gevonden.

Zie verder:

Bij aanval parlement vielen 17 doden.

http://eaworldview.com/2017/06/iran-daily-dozens-arrested-as-victims-of-tehran-attacks-buried/

Opperste leider legt schuld van de aanslag bij VS, Saoedi-Arabië en Israel.

http://eaworldview.com/2017/06/iran-daily-supreme-leader-blames-us-saudi-global-arrogance-tehran-attacks/