Stop the Bomb

Het Iran Comité is als Nederlands lid vertegenwoordigd in de Europese STOP THE BOMB coalitie. Dit is een samenwerkingsverband van gelijkgestemde organisaties die zich sterk maken voor een vrij en democratisch Iran en tegen de ontwikkeling van een Iraanse atoombom.

STOP THE BOMB werd in 2007 opgericht in Oostenrijk; vanaf 2008 is STOP THE BOMB ook actief in Duitsland en geleidelijk in steeds meer Europese landen. STOP THE BOMB probeert door voorlichting van beleidsbepalers, media en het publiek aandacht te vragen voor de misstanden in Iran en de militaire dimensies van het nucleaire programma van dat land. Ook richt de coalitie zich op zakentransacties van Europese bedrijven die het Iraanse regime ondersteunen. Zodoende streeft STOP THE BOMB naar consistente sancties tegen het leiderschap in Teheran en de ondersteuning van de beweging voor vrijheid en democratie in Iran.

De STOP THE BOMB organisaties proberen in eigen land voort te bouwen op het momentum dat ontstaat door de resultaten van partnerorganisaties. Daarnaast vormt STOP THE BOMB een gezamenlijk front in de benadering van de instituten van de Europese Unie. De STOP THE BOMB organisaties doen dit door het organiseren van conferenties, lezingen, briefings, onderhouden van persrelaties, petities, demonstraties en protestacties.

Zie ook de websites: