Iran wil met geavanceerde rakettechnologie het anti-Zionistische front steunen

Ondanks de nucleaire overeenkomst met het Westen en de politieke toenadering tussen Iran en het Westen blijft Iran ophitsen tegen Israel. Het land wil anti-Zionistische organisaties en landen blijven steunen.

Iran bezigt nog steeds opruiende taal tegen Israel. Iran zal, aldus de Generale Staf van het Iraanse leger, blijven streven naar het verbeteren van zijn wapenarsenaal met geavanceerde rakettechnologie. Verder zal Iran het anti-Zionistische front blijven steunen waar het maar kan. Ook zullen de strijders in proxy-en terroristische oorlogen door Iran blijvend gesteund worden.

De slagkracht van het wapenarsenaal zal verder worden ontwikkeld. De vernietigende kracht van raketten en bommen zullen onder andere versterkt worden, door betere precisie wapens te produceren.

“Wij verklaren luid en duidelijk, dat wij de strijders van het Islamitisch verzet en het anti-Zionistische front, die momenteel vechten in de oorlogen in onze regio, zullen helpen hun strijd te voeren”.  Iran steunt de Syrische president Assad in diens strijd tegen de oppositie in zijn land. De burgenoorlog in Syrië  gaat zijn vijfde jaar in.  Daarnaast is Iran de belangrijkste steunpilaar van Hezbollah, dat aan de zijde van Assad vecht tegen de Syrische rebellen.

Teheran’s nieuwste raket, gemaakt met Noord Koreaanse technologie, explodeerde vrijwel meteen na de lancering.

Hoewel niet opgenomen in de nucleaire overeenkomst met het Westen, schendt Iran VN-resolutie 2231. Hierin wordt het land  opgeroepen af te zien van verdere ontwikkeling van zijn raketten gedurende acht jaar.

Lees verder:

Iran schendt VN-resolutie 2231 met proeflancering nieuwe raket