Iran: nucleair akkoord heeft te weinig economisch voordeel gebracht

Het gesteggel over het nucleair akkoord blijft doorgaan. De VS wil sancties handhaven. Frankrijk roept Europese landen op tot een nieuwe overeenkomst met Iran over het ballistisch raketarsenaal.

In plaats van de VS die pleitten het nucleair op te zeggen, is het nu de beurt aan Iran die dreigt uit de overeenkomst te stappen. Het akkoord, aldus Iran, heeft te weinig economische voordelen opgeleverd. Belangrijke internationale banken doe nog steeds geen zaken met Teheran vanwege de Amerikaanse sancties. President Trump houdt nog steeds vast aan zijn verklaring, dat het akkoord met Iran “het slechtste verdrag ooit is”. De Amerikaanse sancties blijven dan ook gehandhaafd. De Amerikaanse president moet om de 120 dagen de deal herbevestigen.  Trump heeft Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland opgeroepen een akkoord uit te werken over de ballistische raketten en de nucleaire overeenkomst met Iran aan te passen.

Wat betreft het  ballistische raketarsenaal heeft Frankrijk opgeroepen een overeenkomst te sluiten over de verdere ontwikkeling hiervan. Vorig jaar hebben Frankrijk en de Europese Unie met Iran overlegd geprobeerd met Iran te onderhandelen over de regulatie van deze specifieke raketten. De Iraanse president Rouhani heeft laten weten dat het ballistische raketsysteem niet onderhandelbaar is, omdat deze raketten niet uitgerust kunnen worden met kernkoppen.

Lees verder:

http://eaworldview.com/2018/02/iran-daily-tehran-threatens-withdrawal-nuclear-deal/

http://eaworldview.com/2018/02/iran-daily-france-maintains-call-for-ballistic-missile-agreement/