Iraanse raketten missen doel

In reactie op de terreuraanslagen van 7 juni in Iran, waarvoor IS de verantwoordelijkheid opeiste, heeft Teheran IS-bases in Syrië beschoten. Volgens Iraanse media waren de aanvallen een succes.  Israelische media beweren het tegendeel.

Van de 7 raketten die Iran afvuurde op IS-doelen in Syrië misten 6 hun doel. Iraanse media zeggen dat er zes Zolfaghar ballistische raketten heeft afgeschoten, waarbij 360 IS-terroristen zijn omgekomen. Volgens Israelische media hebben de Iraanse raketten hun doelen in Syrië niet gehaald maar kwamen in Irak terecht. “Als de Iraniërs met deze actie Israel en de VS wilden laten zien waartoe zij in staat zijn, dan zijn zij in die opzet niet geslaagd”, aldus de Israelische politieke commentator Ehoe Yaari. “Het was een flop en een mislukking, maar je kon er mooie foto’s van maken”.

Het was voor het eerst in 30 jaar, dat Iran een ander land beschoot. De raketaanval was een reactie op twee terreuraanslagen in Iran van 7 juni waarvoor IS de verantwoordelijkheid heeft opgeëist.

Premier Netanjahoe waarschuwde Iran Israel niet uit te dagen. “Ik heb één boodschap voor Iran: bedreig Israel niet”.

Lees verder: http://www.timesofisrael.com/israeli-sources-iran-missile-strike-a-flop