Demonstranten kregen bevelen van de VS en de Zionisten

Tijden de protesten eind december en begin januari tegen de Iraanse regering zijn 3500 betogers gevangen gezet, daarvan zitten nu nog 400 vast. Een aantal is in gevangenschap omgekomen.

Eind december en begin januari vonden over geheel Iran demonstraties plaats tegen de regering. Volgens de regeringswoordvoerder Mohseni Ejei hebben de betogers opdrachten gekregen vanuit het buitenland, nl. van de VS en de Zionisten. Dezen “hebben geprobeerd de gevestigde Iraanse orde te ondermijnen”.

Tijdens de protesten zijn rond de 25 demonstranten gedood. De protesten gingen in eerste instantie over de gestegen prijzen, de corruptie en de slechte economie. De demonstraties veranderden en werden politieker. De demonstranten protesteerden ook tegen de invloed van de geestelijke leiders. Er werden plm. 35oo arrestaties verricht, daarvan zitten nog 400 betogers vast. Er zijn zeker 5 van hen in de gevangenis omgekomen. Volgens het Centrum for Human Rights in Iran is Vahid Heydari (22) gedood door een dreun op zijn hoofd. Meer dan 40 Iraanse parlementsleden hebben opgeroepen tot een onderzoek naar de dood van vijf gevangen genomen demonstranten. Zij hebben aldus de Openbaar Aanklager zelfmoord gepleegd.

Lees verder: http://eaworldview.com/2018/01/iran-daily-mps-call-for-investigation-of-detainee-deaths/

http://eaworldview.com/2018/01/iran-daily-regime-400-protesters-still-detained/