Aanval op Iran zal hele regio in oorlog meeslepen

Iran is bezig zich militair te vestigen in de gebieden, waaruit IS zich heeft teruggetrokken. Dit en de verdere ontwikkeling van het Iraanse nucleaire zou kunnen leiden tot een preventieve aanval op Iran door de VS en Israel.

Stafchef generaal Bagheri van het Iraanse leger waarschuwt dat een mogelijke aanval door de vijanden van Iran zal leiden tot een regionale oorlog. Hij benadrukte, dat Iraans afschrikwekkende wapenarsenaal deze vijanden afhoudt van een afval. Met vijanden bedoelt Iran de VS en Israel. Onlangs waarschuwde Israel, dat Iran zich milirair Libanon en Syrië aan het nestelen is. De Israelische premier Netanjahoe heeft de Russische president Poetin gezegd, dat Israel een preventieve aanval zal uitvoeren indien het ernaar uitziet dat Iran zich blijvend in Syrië en Libanon zal vestigen.

Het hoofd van de Israelische inlichtingendienst, Yossi Cohen, wees er recent op, dat Iran en haar proxies bezig zijn het gebied over te nemen, waaruit IS zich heeft teruggetrokken. Dat gebied betreft Syrië, Libanon, Jemen en Irak.

De landen (VS, Groot-Brittanië, Frankrijk, Duitsland en China), die in 2015 het nucleaire akkoord met Iran sloten, hadden gehoopt dat Teheran zich in de regio gematigder zou opstellen. Dat is niet gebeurd. Het verdrag heeft geleid tot economische groei in Iran. Tegelijkertijd is het Iran makkelijk gemaakt om zijn nucleaire wapenarsenaal verder te ontwikkelen, aldus Yossie Cohen.

Lees verder: https://www.timesofisrael.com/iranian-military-chief-warns-attack-on-iran-will-spillover-into-region/?utm_source=The+Times+of+Isra

http://www.cidi.nl/iran-vult-vacuum-van-is-in-het-midden-oosten/