VS en Israel bedreigen de grenzen van Iran

Iran voert de retoriek tegen de VS en Israel op. De VS en Israel zweren samen tegen Iran door oorlogen te starten aan de grenzen van Iran. De VS doen niets tegen IS. Iran is het enige land dat het tegen IS opneemt.

In het verlengde van de retorische campagne tegen de VS en Israel door de Opperste Leider zei Mohsen Rezaei, secretaris van de Raad van Geschiktheid, dat genoemde landen tegen Iran samenzweren. Zij zweren samen tegen Iran door het  creëren van onrust aan de Iraanse grenzen en het Midden-Oosten. Hij riep op tot waakzaamheid en de bereidheid om een krachtig antwoord te geven. Khamenei: “Ik heb informatie over de plannen van de vijand. Zij zijn bezig oorlogen uit te lokken langs de Iraanse grenzen in samenwerking met enkele Golfstaten…Zij moeten zich ervan bewust zijn, dat bij het minste of geringste het Iraanse antwoord hard zal zijn”. Ook het hoofd van de Revolutionaire Garde, generaal Qassem Soleimani, doet mee aan de anti-Amerikaanse retoriek: “Hoe is het mogelijk, dat Amerikaanse troepen, die in Ramadi aanwezig zijn niets doen om de moordpartijen tegen te gaan. Kan dit iets anders betekenen, dan de Amerikanen deelname aan de samenzwering”.

Onderwijl gaat Iran door met het steunen van Hezbollah en de Syrische president in hun strijd tegen IS. Ook heeft Iran bij monde van de onderminister van Buitenlandse Zaken de Iraakse regering laten weten, het bewind te steunen in zijn strijd tegen Islamitische Staat. Iran doet dat niet door deel te nemen aan militaire operaties, maar door het leveren van adviseurs en het sturen van humanitaire hulp.

Lees verde:

Iran steunt Irak in strijd tegen IS

Iran voert retoriek tegen de VS op

VS doen niets tegen IS