Javad Zarif: bloedvergieten Syrië bestrijden met dialoog

Terwijl de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken oproept tot dialoog als oplossing voor de vrede in de wereld, weigert het land nog steeds het aantal centrifuges om uranium te verrijken te verminderen.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammed Zarif bezocht deze week Duitsland. In Berlijn zei hij tegen zijn Duitse collega: “Vandaag de dag heeft de wereld meer dan ooit tevoren behoefte aan dialoog en interactie”. De dialoog is ook nodig om extremisme en terrorisme te bestijden, aldus Zarif. “Het disrespect voor andermans normen en waarden zaaien vijandschap onder de volkeren. De oorlog in Syrië kan alleen maar worden opgelost met dialoog”

Ondertussen zijn de onderhandelingen tussen Iran en de 5 plus 1-landen voortgezet. In eerste in instantie door bilateraal overleg. Sinds 18 januari wordt het overleg met alle betrokken landen gevoerd. Zarif is pessimistisch over de uitkomsten van het overleg. “De politiek om Iran onder druk te zetten en tegelijkertijd een dialoog te hebben zijn overenigbaar. Als het Westen met Iran wil onderhandelen dat moeten zij een gebaar maken en stoppen met het onder druk zetten van Iran”.

De kern van het probleem is nog steeds het aantal centrifuges dat Iran mag hebben voor het verrijken van uranium, dat gelinkt is aan de door de VS ingestelde sancties tegen het land.

De anti-Israel hetze in Iran gaat ook gewoon door. Een vooraanstaand Iraans diplomaat zie, dat het “Zionistisch regime” achter het beledigen van de profeet zit.  De Zionisten zouden bezig zijn met de vernietiging van de Islam.

Lees verder:

Dialoog sleutel voor vrede in de wereld

Onderhandelingen met Iran in zwaar weer

Het beledigen van de profeet wordt door de Zionisten geregisseerd.