In Iran 108 Gevangenen geëxecuteerd tussen 9 april en 13 mei

Iraanse media en VN-rapporteurs voor de mensenrechten in Iran slaan alarm over het grote aantal executies in Iran. Vanaf januari zijn in Iran minstens 340 gevangenen geëxecuteerd.

De twee VN special rapporteurs voor de mensenrechten in Iran – Ahmed Shaheed en Chritof Heyns – slaan alarm over de nieuwe golf van executies in Iran. Sinds januari werden in Iran 340 gevangen geëxecuteerd. In april waren dat er 98. Iran weigert de namen vrij te geven. De meeste gevangenen worden verdacht van drug-gerelateerde misdaden.  De beide rapporteurs wijzen nog eens extra op de executies die in het openbaar worden afgevoerd. Tot nu toe waren dat er 15.

In mei zijn 10 mensen geëxecuteerd. Hiervan zijn wel de namen of omschrijvingen bekend: M.M. 44 jaar opgehangen in de gevangenis van Rasht op 13 mei. Hij was veroordeeld wegens moord. Kh.Ahmadi, 43 jaar veroordeeld voor moord en opgehangen in de gevangenis van Qazvin. Vier zijn opgehangen in Arak en Hamedan op 12 mei. Zij werden allen beschuldigd van drugsgerelateerde misdaden. Het gaat om: Ali Y, Batool A. (vrouw), Mansour G en Abolfazi M. Op zondat 11 mei werd een gevangene geëxecuteerd met de initialen M.B in de Vakilabad gevangenis.

Lees verder:

Iran schendt op grote schaal de mensenrechten

Iraanse media maken melding van executies