VN-commissie moet Iran weren

De VN-commissie die beslist welke organisaties of groeperingen toegang krijgen tot VN-bijeenkomsten wil Iran een vooraanstaande positie geven.

De VN-commissie voor het toelaten van non-gouvermentele organisaties wil Iran een vooraanstaande plaats geven in de commissie. De Israelische VN-ambassadeur noemt het naar voren schuiven van Iran “absurd”. Hij verweet de VN niet voor vrede of het welzijn van de Palestijnen te zijn, maar alleen tegen Israel te zijn. De commissie bepaalt welke organisaties en groeperingen toegestaan kan worden aan vergaderingen en andere bijeenkomsten deel te nemen. In de commissie hebben 19 staten zitting, waaronder de VS en Israel. De regering in Teheran probeert een leidende positie hierin te krijgen.

Iran heeft deze week Israel gedreigd. “Iran heeft de beschikking over raketten, die de Zionisten doen rillen”.  Dat zei een vooraanstaande commandant van de Revolutionaire Garde, Hoessein Salami. Salami zei ook, dat Iran militaire vooruitgang heeft geboekt, ondanks de sancties tegen het land.

 

Lees verder:

Iran tracht leidende rol te bemachtigen in VN-commissie

Iran kan met raketten Israel bereiken