Iran haalt uit naar Israel

Iraanse politici roepen de VS op zich niet te laten beïnvloeden door Israel. Zolang dat het geval is zal een overeenkomst met Iran er niet komen.

De Iraanse vice-presiden Jahangiri gebruikte de opening van de Islamitische Conferentie voor Islamitische ministers van Informatie en Media  om de Islamitische wereld ervan te doordringen, dat het criminele Zionistische regime door het Westen wordt gedoogd. Hij wees op de hardvochtige blokkade van Gaza  en de onmenselijke onderdrukking van de Palestijnen. “Het Zionistische regime”, aldus Jahangiri “is er op uit nog meer nederzettingen te bouwen, Jeruzalem verder te verjoodsen en de toegang tot de Al-Aqsa moskee te verhinderen. Dit zijn pogingen om Islamistische symbolen te vernietigen”. Verder zei hij, dat het te weer stellen tegen terrorisme en gewelddadig extremisme de belangrijkste uitdagingen zijn voor de gehele Islamitische Ummah.

Ook de voormalige president van Iran, Rafsanjani, haalde uit naar Israel. Tegenover de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, zei hij, dat de VS  hun vijandige standpunt over het vreedzame nucleaire programma van Iran moeten loslaten. “Zolang de VS de instemming van Israel blijven zoeken, zal er geen nucleaire overeenkomst met Iran komen. Als de VS een akkoord met Iran willen bereiken over het Iraanse nucleaire programma, dan moeten zij het Zionistische regime negeren”, aldus Rafsanjani.

 

Lees verder:

VS moeten Israel negeren

Israel blijft de Palestijnen onderdrukken