Khamenei: Gesprekken met de VS nutteloos

Opperste Leider Khamenei en president Rouhani halen uit naar het Westen. Iran is niet eindeloos bereid om een overeenkomst met het Westen te sluiten.

In een toespraak voor een bijeenkomst met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, de Iraanse ambassadeurs en hoofden van diplomatieke missies, haalde Khamenei uit naar de VS. “De betrekkingen met de VS en de onderhandelingen met dat land, doen – uitgezonderd in specifieke gevallen – Iran geen goed en is zelfs schadelijk”. De ontmoetingen in het kader van het nucleaire overleg met de Amerikanen “leiden tot niets, in tegenstelling tot wat anderen veronderstellen”.  Toch zal, aldus Khamenei, Iran niet uit de onderhandelingen weglopen. De onderhandelingen hebben alleen bewezen, dat “interactie en gesprekken met de Amerikanen geen invloed hebben op de vijandigheid van de Amerikanen jegens Iran en derhalve zijn ze nutteloos”.

President Rouhani had in een toespraak voor een economische conferentie in Teheran eerder deze week het Westen gewaarschuwd, dat “de deuren niet eindeloos open blijven om tot een overeenkomst te komen”.

Iran en het Westen hebben nog tot 24 november de tijd om tot een overeenkomst te komen. De besprekingen vinden plaats in Wenen.

Lees verder:

Iran haalt uit naar de VS
Opheffing sancties komt ten goede aan alle partijen

Onderhandelingen schadelijk voor Iran